Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat public pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, după ce acesta din urmă a afirmat recent că ”singura șansă a păcii în acest moment poate să fie o negociere cu Rusia” din partea Ucrainei.

”Când ești ministru al Apărării într-o țară cu cea mai lungă frontieră cu o țară aflată într-un conflict armat, părerea mea este că nu mai ai crezuri. Ai o politică a statului român și te exprimi în cunoștință de cauză. Repet, președintele, având atribuții, este comandatul suprem al armatei, nu? Așa scrie la Constituție”, a spus Ciolacu în cadrul unui interviu pentru Evenimentul Zilei.

De asemenea, Ciolacu a răspuns că Vasile Dîncu a greșit categoric făcând această afirmație.

Întrebat marți despre declarația de zilele trecute a ministrului Apărării privind posibilitatea unei negocieri cu Rusia pentru a pune capăt războiului din Ucraina, președintele Klaus Iohannis a declarat: ”În acest război Rusia atacă Ucraina. Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, și cum, și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a Uniunii europene și probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”.

Declarația ministrului făcută la Prima TV a provocat și reacția președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că cei care fac astfel de declarații sunt pradă manipulărilor rusești, iar Kievul nu poate negocia cu teroriștii.