PSD nu va propune un membru de partid pentru preluarea funcției de prim-ministru, în eventualitatea în care moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece, a declarat Marcel Ciolacu, liderul interimar al social-democraților.

”PSD nu va face o propunere de premier. Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD nu va propune din rândurile PSD un membru de partid să preia funcția de prim-ministru. Consider că nu este oportun ca PSD să propună acum un nou prim-ministru”, a afirmat marți seara, la B1 TV, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă omul propus va fi tehnocrat sau va proveni din alte partide, președintele interimar al PSD a răspuns: ”Vom vedea. V-am zis decizia mea personală”.

El a explicat și motivele pentru care PSD nu e de acord cu alegerile anticipate: ”În primul rând, alegerile anticipate au loc în cazul în care există o criză politică, respectiv nu există o majoritate, care să nu mească un guvern. În acest moment, România are toate forurile democratice alese - parlament, guvern, cu adevărat minoritar, dar nu este prima oară, și are un președinte în funcție”.