Marcel Ciolacu a anunțat joi, la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu", că PSD ia în calcul să nu participe la votul din Parlament pe învestirea Guvernului Orban, pentru a nu exista cvorumul necesar și pentru ca votul să fie amânat.

”E un moment în care trebuie o decizie politică, dacă participăm la acel vot sau nu. Avem și această posibilitate, că PSD să nu meargă în plen, mai puțin eu, fiind președintele Camerei trebuie să particip”, a spus Marcel Ciolacu, la Gândul.info.

Liderul PSD a adăugat că va discuta și cu UDMR și cu ALDE în acest sens.

”Prim-ministrul desemnat trebuie să vină cu echipă, să aducă documentele la Parlament și să începem în calendarul de audieri. Nu poate fi același program de guvernare. Chiar dacă sunt aceiași oameni, noi vorbim de alt guvern. Dacă nu vin nu se închide procedura. Noi nu ajungem acolo. Dacă eu am temei și voi face sesizarea voi aștepta până când CCR se va exprimă dacă se respectă Constituția. După decizia CCR intrăm în procedurile parlamentare. Președintele României astăzi a hotărât să aleagă o cale mai complicată, să prelungească o criză politică. Dacă nu modifică programul nu avem procedura completă, nu putem trece la pasul următor, dar presupun că vor face modificări”, a mai spus Ciolacu.