Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că o remaniere guvernamentală "nu este o catastrofă", reafirmând că aceasta este atributul prim-ministrului.

"Coaliția nu se rupe, coaliția va funcționa. Întotdeauna există remaniere. Eu v-am spus foarte clar: prim-ministrul trebuie să vină cu propunerile. Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, și PSD-ul, cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri. Nu este atributul meu. În acest moment, prim-ministrul nu a venit cu vreo propunere să fie cineva remaniat. E ca la șah, mută albele primele. (...) Nu cred că prim-ministru Nicolae Ciucă va face vreodată vreo remaniere fără să stăm de vorbă. Nu confundăm persoane", a afirmat Ciolacu, la sediul PSD, citat de Agerpres.

Întrebat dacă a avut loc o evaluare a miniștrilor PSD, el a confirmat, adăugând că întotdeauna este "loc de mai bine" și este posibil și scenariul remanierii unora dintre aceștia.

"Da. Întotdeauna e loc de mai bine. (...) Nu este o catastrofă o remaniere, e un lucru normal în orice democrație. Nu încercați să căutăm nume, câți miniștri. Când va veni prim-ministrul cu o propunere concretă, sunt ferm convins că nimeni n-o să facă la Sinaia pe ascuns. Se vede de pe Marte, dacă PSD nu-și asuma să intre la guvernare, era o situație complicată nu numai pentru PNL și marea coaliție de dreapta, era o situație complicată în primul rând pentru români. (...) Evaluările miniștrilor le face prim-ministrul în coaliție", a completat liderul PSD.