Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, anunță că va propune desființarea Comisiei speciale care a modificat legile justiției și Codurile penale, condusă de deputatul PSD Florin Iordache.

”Am luat act ieri (luni-n.r) de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunțat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desființarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiție, a codurilor penale, a codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca și primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând prioritățile fiind deciziile neconstituționale deja declarate de către CCR și pe urmă o să vedem dacă este oportun o altă modificare atât la codurile penale, cât și la codurile de procedură penală”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax.

El a mai a adăugat că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale se va face în Comisiei juridică.

Comisia specială este condusă de fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, artizanul celebrei OUG 13. Iordache a fost un apropiat al lui Liviu Dragnea și unul dintre oamenii care a propus cele mai multe modificări controversate ale legilos justiției și Codurilor penale.