Liderul PSD, Marcel Ciolacu, care se pregătește să preia conducerea Guvernului în luna mai, a declarat miercuri că tot atunci va explica "în detaliu" măsurile economice.

"Cu certitudine, când o să vin prim-ministrul, o să explic în detaliu", a răspuns Marcel Ciolacu miercuri, din ușa biroului său de la Camera Deputaților, la insistențele jurnaliștilor de a explica măsurile economice pe care le vor lua social-democrații în perioada următoare.

El a adăugat că PSD va face un program de guvernare cu care va merge în Coaliție, dar acesta "nu va fi nici al PSD, nici al PNL, nici al UDMR, ci al Guvernului".

Ciolacu a relansat ideea reducerii TVA la alimentele de bază, fără a da prea multe detalii, afirmând doar că experții partidului lucrează la asta.

De asemenea, el a reiterat angajamentul luat de Guvern de a încheia anul 2023 cu "o inflație dintr-o singură cifră".

Marcel Ciolacu a declarat și că, în ciuda faptului că se spunea că plafonarea prețului la energie va duce la o penurie, "nimeni nu a plecat cu energia în valize". El a adăugat și că, dacă măsura nu ar fi fost luată în martie 2022, inflația ar fi ajuns acum la 30%.

Tot el a vorbit și despre faptul că "va fi în discuție și o remaniere" în Coaliție, pentru că "nu facem trageri de ministere din căciulă".