Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat pe anul viitor să poată fi construit în baza acestora.

"Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le luăm și să le prezentăm până în 1 iunie. După cum bine știm, Codul fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsurile luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân, în continuare, la părerea că în zona prețurilor la energie, cel puțin, ar fi trebuit venit cu o reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat dacă în coaliția de guvernare se va discuta despre eliminarea TVA diferențiat la produsele alimentare așa cum a propus Consiliul Fiscal, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a menționat că sunt discuții în coaliție despre toate aceste subiecte. El a precizat că luni dimineață a avut o discuție telefonică prelungită cu premierul Nicolae Ciucă pe aceste teme.

Potrivit lui Ciolacu, Guvernul nu va introduce noi taxe și impozite în următoarea perioadă.

"Toată lumea vine mereu (și anunță) că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF chiar a dat o perspectivă bună în acest moment. Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor astfel încât să fi o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele", a afirmat el.

Marcel Ciolacu a adăugat că susține în continuare introducerea impozitului progresiv "cu deductibilitățile necesare".