Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit vineri despre importanța religie, care aduce "cunoaștere, nu supunere" și despre faptul că el vrea ca materia să devină probă opțională la Bacalaureat.

Ciolacu a vorbit despre nevoia de o atitudine publică a politicienilor de smerenie, "pentru că aceasta este cea mai mare calitate a unui creștin".

Șeful PSD nu înțelege nici înverșunarea și ura unora împotriva Bisericii. Declarația acestuia vine în contextul în care Religia ar trebui să poată fi aleasă de către elevi, la fel ca alte discipline din trunchiul comun, ca probă de examen la noul Bacalaureat, propus în proiectul legii Educației. Asta solicită 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, într-o adresă comună trimisă ministrei Educației, Ligia Deca, potrivit Edupedu.ro.

"Parcă trăim vremurile după timpul lui Ceaușescu, atunci când comunismul a încercat același lucru. Aici nu vorbim numai de BOR, ci de toate cultele cu reprezentare și recunoaștere națională. Dacă toate cultele au stat de vorbă și au găsit oportun ca una dintre materiile opționale la Bacalaureat să fie Religia, ce anume ne deranjează? Suntem creștini, ne-am crescut copiii în valorile creștine. Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul dintre copiii sau nepoții dvs. dorește să opteze ca și materie de Bac Religia? Religia aduce cunoaștere, nu aduce supunere, deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu este acceptat, oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapt vom încuraja populismul și extremismul și trebuie să spunem aceste lucruri. PSD apără valorile creștine, este tolerant. Toate religiile trebuie reprezentate și toate trebuie privite egal în România, lucru care se întâmplă", a spus Ciolacu, prezent la Conferința județeană de alegeri a PSD Argeș.

El a adăugat că unii au încercat timp de 50 de ani să ne impună lucuri, iar acum nu mai trebuie să o facă. "Lăsați-ne să ne trăim viața cum considerăm noi mai bine", a spus Ciolacu.

Președintele PSD a adăugat că suntem una dintre "cele mai sigure și tolerante țări din lume", dacă nu chiar "cea mai tolerantă".

Discursul integral al președintelui PSD poate fi urmărit mai jos:

Date concrete: 

Indexul Global al Păcii arată că România se află în top 25 al celor mai sigure țări. Conform informațiilor făcute publice de Indexul Global al Păcii, situația de securitate s-a deteriorat la nivel global cu 0,07%. România se situează în acest clasament pe locul 25 într-un top de 163 de țări, după Polonia și înaintea Slovaciei.

Conform statisticilor Curții Europene a Drepturilor Omului, România a fost condamnată până acum de 35 de ori pentru încălcarea articolului 14 care interzice discriminarea, fiind depășită de Marea Britanie, țară care are 44 de condamnări, iar Bulgaria are doar 7.