Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vorbește din nou despre taxarea averilor, de data aceasta a celor dobândite de pe urma pandemiei și a războiului și adaugă că va discuta cu "franchețe" despre acest subiect cu mediul de afaceri.

"Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție #taxadesolidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate", a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.


Acesta susține că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, "prin profituri cu adevărat nesimțite". Astfel, crede liderul PSD, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile.

"Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică", a conchis el.