Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cheamă miercuri seară, de la ora 19:00, la sediul formațiunii extremiste, la dialog toate forțele politice pentru a găsi cea mai bună soluție la alegerile locale.

"Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cheamă în această seară, de la ora 19:00, la sediul AUR, la dialog toate forțele politice, indiferent de ideologie, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru alegerile locale, pentru Primăria București, primăriile de sectoare și municipii, președinții de Consilii Județene, astfel încât să ducem împreună o luptă comună împotriva Partidului Comasat Român PSD-PNL", a transmis Alianța printr-un mesaj pe Facebook.

Președintele AUR, George Simion, a afirmat, marți, că ia în calcul boicotarea alegerilor din 9 iunie, "într-o formă sau alta", pentru că statul este "capturat", instituțiile sale fiind "sub controlul partidului comasat", motiv pentru care nu pot fi organizate alegeri în două tururi pentru primari și președinți de consilii județene și "nu există speranțe la a câștiga democratic".

"Statul este capturat, având în vedere că proiectul de lege propus de AUR (n.r. alegerea primarilor și președinților de consilii județene în două tururi) (...) nu are șanse să fie adoptat în această legislatură, unde consilii județene, primării, justiție, servicii de informații, Curte Constituțională, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat. Luăm în calcul și vom propune și altor forțe politice să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că fără alegeri în două tururi nu există speranțe la a câștiga democratic, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis la toți ceilalți baroni PSD, primarii sunt cumpărați la bucată", a susținut, marți, la Parlament, George Simion, citat de Agerpres.

El a adăugat că AUR este dispus să facă "gesturi extreme, dar democratice", pentru a-și manifesta dezaprobarea.

"Nu trăim într-o democrație în momentul acesta și suntem dispuși să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar așa! Să avem o legislație electorală și să nu se țină cont nici de Comisia de la Veneția, nici de orice altă normă de bun simț, s-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale și neconstituționale din 9 iunie", a menționat Simion.