Fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, exclus din partid pe vremea lui Liviu Dragnea, este susținut acum de social-democrați pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Reglementare a Energiei (ANRE).

"Pe domnul Neacșu (Marian - n.r.) am hotărât astăzi (luni - n.r.) că îl vom susține pentru funcția de vicepreședinte la ANRE, vacantată în urma unei demisii", a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei a mai spus că Marian Neacșu și-a arătat intenția de a ocupa funcția.

De asemenea, acesta a spus că Marian Neacșu nu a dorit să plece niciodată din PSD.

"Liderul de grup a avut o intervenție foarte bună în cadrul ședinței, domnul Simonis (Alfred - n.r.), în care a spus că sunt două categorii de oameni din PSD: unii care au plecat de bună voie și unii care au fost excluși. Domnul Neacșu a fost unul dintre cei care nu a dorit să plece din PSD și a fost exclus", a mai precizat Ciolacu.

Marian Neacșu, alături de Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, Gabriela Firea și alți lideri ai PSD, au semnat o scrisoare prin care cereau demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. În urma acestui demers, mulți semnatari ai scrisorii au fost demiși din partid.

+++

Neacșu declara după excluderea din PSD că a fost executat public, anunțând că va contesta decizia pe căile statutare, la comisia de etică, în Congres și în justiție.