Președintele PSD Vrancea, Marian Opișan, a cerut, în cadrul Consiliului Național al PSD, ca amnistia și grațierea să fie date "în anul 100", pentru a repara "nedreptățile făcute de regimul de tristă amintire condus de Traian Băsescu".

"Pe mine Dumnezeu m-a ajutat și mi-a dat niște judecători știutori de carte și curajoși, dar nu toți românii au avut acest noroc și de aceea, domana prim-ministru, domnule ministru al Justiției, există pentru că nu putem uita un singur lucru și un înalt oficial roman spunea <<mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis>>, lucru care s-a transformat mai târziu în <<mai bine o mie de vinovați necondamnați, decât un nevinovat în pușcărie>>. Aceasta este justiția și pentru că în toată lumea civilizată, în țările cu democrații consolidate, unde vrem să ajungem cu toții, unde și presa, distinsa presă din România vrea să ajungă, că vrem o țară ca afară. Dacă vrem o țară ca afară, atunci haideți să ne asumăm responsabilitatea și să apelăm la Constituție. (...) Reprăm toate nedreptățile făcute de regimul de tristă amintire condus de Traian Băsescu și pentru aceasta eu, ca cetățean al acestei țări, vă rog și vă încurajez la modul cel mai sincer, să facem dreptate, și anume să folosiți prevederea constituțională și să dați ceea ce este normal, anume amnistia și grațierea în România anului 100", a fost mesajul transmis de Marian Oprișan.

În final acesta a făcut un apel ca România să aibă în 2019 un președinte român care "își iubește țara și este bun la suflet".

"Fac un apel către SRI SIE, instituțiile de forță și patrioții acestei țări - lăsați ca România să aibă un președinte român care își iubește țara și este bun la suflet", a spus Oprișan în încheierea discursului său.