Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că avea informaţii despre implicarea lui Gabriel Oprea şi a lui Florian Coldea în alegerile prezidenţiale din anul 2009.

"Ştiam implicarea lui Oprea, ştiam implicarea lui Coldea şi nu cunoşteam doar eu, cred că puţin mai mulţi, dar nu au curaj să vorbească. (...) Am văzut într-un film, în Suleyman, când unul dintre băieţii lui spunea «Eu sunt statul», dar acolo mergea, că se prelua o moştenire. Oamenii aceştia, într-o ţară în care vorbim de statul de drept, chiar se credeau că ei sunt statul, peste toate funcţiile. Asta e cea mai mare problemă", a declarat, joi, Marian Vanghelie, potrivit Mediafax.

"Ştiu şi cum au fost anunţate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunţaţi de deciziile noastre şi şedinţele oficiale. (...) L-am rugat pe Coldea să îl ajute pe Ponta şi nu a vrut. L-a ajutat pe Geoană şi a câştigat Ponta. E noaptea minţii. Ghiţă îl roagă pe Coldea pentru Ponta şi nu a vrut. Apoi s-au dus să joace tenis împreună. Sunt multe de spus. Din păcate, oamenii ăştia încă mai pendulează prin ţară după ce au vândut tot (..) L-aţi văzut pe Oprea? Căutaţi-l! Oprea zice că Maior l-a drogat. E important să-l căutaţi. Uitaţi-vă la faţa lui, că ne-a condus şi a fost statul, a fost între cei care au participat la primele arestări şi la unele decizii de condamnare", a mai spus el.

PSD şi ALDE au cerut anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor şi persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu. Preşedintele PSD a anunţat, miercuri, că intenţionează să prezideze această comisie. 

Solicitarea a fost formulată în contextul în care jurnalistul Dan Andronic a publicat, luni, un articol în evz.ro, în care susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Dan Andronic a scris că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau preocupaţi, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.