Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că avea informații despre implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Florian Coldea în alegerile prezidențiale din anul 2009.

"Știam implicarea lui Oprea, știam implicarea lui Coldea și nu cunoșteam doar eu, cred că puțin mai mulți, dar nu au curaj să vorbească. (...) Am văzut într-un film, în Suleyman, când unul dintre băieții lui spunea «Eu sunt statul», dar acolo mergea, că se prelua o moștenire. Oamenii aceștia, într-o țară în care vorbim de statul de drept, chiar se credeau că ei sunt statul, peste toate funcțiile. Asta e cea mai mare problemă", a declarat, joi, Marian Vanghelie, potrivit Mediafax.

"Știu și cum au fost anunțate persoanele implicate, plecând de la Maior în jos, de cine au fost anunțați de deciziile noastre și ședințele oficiale. (...) L-am rugat pe Coldea să îl ajute pe Ponta și nu a vrut. L-a ajutat pe Geoană și a câștigat Ponta. E noaptea minții. Ghiță îl roagă pe Coldea pentru Ponta și nu a vrut. Apoi s-au dus să joace tenis împreună. Sunt multe de spus. Din păcate, oamenii ăștia încă mai pendulează prin țară după ce au vândut tot (..) L-ați văzut pe Oprea? Căutați-l! Oprea zice că Maior l-a drogat. E important să-l căutați. Uitați-vă la fața lui, că ne-a condus și a fost statul, a fost între cei care au participat la primele arestări și la unele decizii de condamnare", a mai spus el.

PSD și ALDE au cerut anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009, dar și de rezultatul scrutinului prezidențial, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor și persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu. Președintele PSD a anunțat, miercuri, că intenționează să prezideze această comisie. 

Solicitarea a fost formulată în contextul în care jurnalistul Dan Andronic a publicat, luni, un articol în evz.ro, în care susținea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009 a mers la locuința lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alții, George Maior, șef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, și Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Dan Andronic a scris că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau preocupați, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.