Intenția a fost verbalizată în contextul dezbaterilor pe marginea unui proiect de lege inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, ce prevede practic dezincriminarea unor fapte de corupție.

"Avem niște legi speciale care se ocupă cu toate aceste problematici. Avem, de exemplu, Codul penal. Codul penal are capitole distincte pentru astfel de activități, care contravin, în viziunea Codului penal, unei activități al unui funcționar public în sensul dat de Codul penal. Mai avem și alt capitol care se ocupă cu alte activități care sunt asimilate faptelor de corupție. Si atunci, îmi pun întrebarea - dacă avem noi legislație privind spălarea de bani, bancară, penală, de ce mai avem nevoie de acest 78? Cea mai bună soluție ar fi abrogarea întregii legi așa cum este ea. Tot ce avem în domeniul penal se regăsește în Codul Penal ... Repet - avem nevoie de legea 78? Haideți să o abrogăm și am rezolvat problema”, a declarat Marton Arpad, relatează HotNews.ro.

Eugen Nicolicea l-a aprobat: ”Eu sunt de acord cu dvs., cu abrogarea ei și preluarea unor infracțiuni de acolo în cod, numai că nu dirijăm noi acuma ce se întâmplă la cod. Și pentru această chestiune când facem codul putem să facem operațiunile pe care le-ați spus dvs”.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat marți un proiect de lege inițiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu - condamnat cu suspendare pentru infracțiuni de corupție - ce prevede că anumite fapte de corupție se pedepsesc doar dacă sunt săvârșite în scopul obținerii "pentru sine", nu și pentru altul, cum prevede acum Legea 78/2000. De asemenea, fapta se pedepsește doar dacă bunurile și foloasele sunt exclusiv "materiale".