Premierul Ludovic Orban a afirmat joi că doar elevii din familiile defavorizate vor primi măști gratuite pentru a merge la școală, adăugând că în restul cazurilor părinții au venituri mai mari.

"Noi vom asigura măști în special pentru elevii din familiile defavorizate. Pentru copiii care provin din familii cu venituri medii este imposibil să asiguri măști și nici nu ar fi corect", a declarat Ludovic Orban, la Brașov.

Întrebat dacă nu sunt toți copiii la fel, Orban a spus că sunt, dar "părinții nu sunt toți la fel, din punctul de vedere al veniturilor au diferențe, iar o măsură trebuie îndreptată către categoriile care au nevoie de spirjin".

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat și el miercuri cum vede faptul că profesorii nu au dreptul la măști gratuite, dar polițiștii și jandarmii le primesc gratuit.

"Aici nu pot să vă spun decât că așa s-au gândit guvernanții în această perioadă. Bănuiesc că, pur și simplu, nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. Însă, din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu mi se pare că este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască, pe care și-o vor procura ei, și elevii la fel", a spus Klaus Iohannis.