Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a susţinut duminică seara că în CEx este de tranşat o singură problemă: fie pleacă din Guvern ministrul de Interne, Carmen Dan, fie pleacă premierul.

Liderii PSD se întâlnesc luni pentru a decide, în Comitetul Executiv, asupra disputei dintre premierul Mihai Tudose şi şeful social-democraţilor Liviu Dragnea, scrie Mediafax.

”Din punct de vedere al premierului, a greşit şi dânsul anunţând că nu poate să lucreze cu doamna ministru. Eu sunt subiectiv, doamna este colegă de Senat, dar din funcţia de ministru, premierul el o evaluează. Lucrurile trebuie discutate în interiorul Guvernului. Lucrurile au evoluat altfel. E clar că premierul Tudose nu mai poate lucra cu Carmen Dan, după cum el a spus. Discutăm de premier, el are decizie. El trebuie să o comunice CEx deciziile dânsului vizavi de ministru şi în interiorul partidului să luăm decizia. Unul dintre ei trebuie să plece. În momentul acesta avem un conflict în guvernul generat de PSD. Avem un conflict deschis şi trebuie să găsim soluţii ca să mergem mai departe”, a spus Bădălău, la Antena 3.

Despre greşeli a vorbit duminică şi Gabriela Firea, dând vina pentru conflictul din partid în seama atât a preşedintelui Liviu Dragnea, cât şi a premierului Mihai Tudose.

”Cei doi lideri, preşedintele şi premierul, au obligaţia de a înceta imediat disputele politice! Au greşit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi! A fost o greşeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu şi Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Considerat un apropiat al liderului PSD, Gabriel Petrea, președintele Tineretului Social-Democrat (TSD), a transmis duminică o scrisoare către partid, în care îl critică pe Dragnea, chiar dacă nu-l nominalizează.

"Avem nevoie de mai multă democrație în partid... Numirile în funcțiile publice nu mai pot fi surprize pregătite de lideri", a scris ministrul pentru dialog social.