Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, în ședința Coaliției de luni, se va o decizie privind un candidat comun PNL - PSD la Primăria Capitalei. După o ședință care a durat circa 4 ore, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au stabilit candidatul.

UPDATE

Decizia coaliției de guvernare privind candidatul unic la Primăria Capitalei urmează să fie prezentată marți în organizațiile de București ale PSD și PNL, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu. 

"Există o decizie a coaliției de a avea candidat unic la Primăria Municipiului București și candidați comuni la sectoare, urmând ca această decizie să fie prezentată mâine la organizațiile de București ale celor două partide, urmând ca anunțul nominal să fie făcut, din respect firesc pentru organizații, după întâlnirea de dimineață", a precizat Romașcanu la România Tv, potrivit Agerpres.

Chestionat dacă sunt mai mulți candidați pentru Primăria Capitalei sau doar medicul Cătălin Cîrstoiu, Romașcanu a precizat: "Am spus că avem un candidat unic al coaliției și așteptăm întâlnirea cu organizațiile, nu vreau să confirm un nume înainte de întâlnirea cu organizațiile".

+++

Medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, va fi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, susțin surse politice. De asemenea, social-democrații și liberalii vor avea candidați comună la primăriile de sector, în consiliile locale și în Consiliul General al Municipiului București.

Catalin Cîrstoiu, medic ortoped, este din decembrie 2009 al Spitalului Universitar de Urgență București și este finul fostului președinte Traian Băsescu.

+++

"Încă nu avem o concluzie, vom avea o Coaliție în această după-amiază. În Coaliție am discutat, încă de la început, că avem nevoie de un proiect pentru București și de o echipă. Ca atare, că va fi domnul doctor (Cătălin Cîrstoiu - n.r.), că vom avea și parte din echipa dumnealui cu care se va angaja în această campanie electorală, vom decide în această după-amiază. Important este (...) să venim cu decizia în care credem cu toții și pe care o considerăm că va fi cât se poate de eficientă pentru București și pentru bucureșteni. Am discutat că avem nevoie de un candidat comun, de o susținere comună pe un proiect comun", a precizat Nicolae Ciucă, la Senat, citat de Agerpres.

El a arătat că PNL și PSD "au nevoie de o persoană care de-a lungul activității profesionale să fi avut o experiență administrativă, care să coaguleze o echipă și din echipa respectivă să facă parte oameni care știu ce presupune proiectul pentru următorii patru ani la Primăria Capitalei".

"Este nevoie ca această echipă să vină cu planul credibil și să înceapă să producă noi proiecte pe care bucureștenii le așteaptă. Astăzi anunțăm candidatul. Din sondajele care au fost rezultă că doctorul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate și sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar și de managementul de la Spitalul Universitar", a adăugat Ciucă.

Liderul PNL a menționat că managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Cătălin Cîrstoiu, nu a fost inclus în sondajele PNL, dar a evidențiat că medicul are șanse să obțină un rezultat bun la Primăria Capitalei fiind susținut de ambele partide.

Întrebat dacă medicul Cîrstoiu are șanse să obțină un rezultat mai bun decât Cristian Popescu Piedone, Nicolae Ciucă a răspuns: "Susținut de cele două partide, da. Singur, nu".

Potrivit lui Ciucă, liberalul Sebastian Burduja este un candidat "foarte bun pentru Sectorul 1".

"Sondajele făcute l-au recomandat ca fiind acea persoană care îi poate reprezenta pe bucureșteni în Primăria Sectorului 1. (...) Vom mai analiza cifrele și, în urma discuțiilor din partid, vom lua o decizie", a punctat președintele PNL.