Ministrul de Externe a evocat, într-o discuție cu ambasadorul rus, necesitatea evitării unei retorici inadecvate în declarațiile publice.

Potrivit unui comunicat MAE, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit luni, pe ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

Cu acest prilej, Teodor Meleșcanu a subliniat importanța unei abordări pragmatice în relațiile bilaterale, exprimând deschiderea părții române pentru dialog.

Totodată, șeful diplomației ”a evocat necesitatea evitării unei retorici inadecvate în declarațiile publice și focalizarea eforturilor către dialogul direct”.

În acest sens, ministrul a accentuat faptul că ”angajamentele și pozițiile României în plan extern, în special cele legate de apartenența țării noastre la comunitatea de valori europene și euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societății românești”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe.

Valeri Kuzmin a avut săptămâna trecută o serie de intervenții publice în care a abordat subiectul relațiilor bilaterale.