Șeful diplomației române a dezavuat, la o sesiunea din cadrul RADR 2018, orice luări de poziție care aduc atingere minorității germane din România. Recent, Olguța Vasilescu a declarat că Iohannis are curaj, ca neamț, să vorbească de gazare.

”Germania se bucură de aprecierea largă și sinceră  a românilor, un element de natură să potențeze legăturile bilaterale, în special pe plan economic și socio-uman”, a declarat luni Teodor Meleșcanu, la sesiunea plenară ”București-Berlin-Bruxelles: împreună pentru o Europă puternică”, la care a participat și omologul său german, Heiko Maas.

Meleșcanu a mai declarat că dialogul politic e tot mai intens și a precizat că relația cu Germania e ”prioritară”.

Ministrul român de Externe a evocat ”rolul semnificativ al minorității germane la statul român modern și contribuția prețioasă la diversitatea culturală, etnică și religioasă a României”.

În acest context, Meleșcanu a exprimat ”aprecierea noastră față de loialitatea dovedită a minorității germane de-a lungul timpul” și a dezavuat ”cu fermitate orice fel de luări de poziție care pot aduce atingere imaginii acesteia”.

Ministrul a repetat această declarație și în conferința comună de presă.

Recent, ministrul Muncii a avut o exprimare nepotrivită la adresa președintelui. 

"Să vii să spui că PSD-ul a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanții de acolo e o declarație demnă, nu de președintele României, ci de Mălin Bot. (...) Domnul președinte Klaus Iohannis a împărțit așa: Jandarmeria este la PSD, că asta înțeleg de la dumnealui, serviciile secrete sunt la el și ce-o mai avea dumnealui pe acolo. Nu! Toate instituțiile statului – și asta trebuie să înțeleagă toți oamenii politici – că sunt instituții ale statului care trebui să apere la rândul lor instituții ale statului și că dacă mâine ar fi un protest de același fel la Cotroceni, jandarmii în același mod ar trebui să-și facă datoria și acolo. Și oricum, ca neamț, să vorbești de gazare, trebuie să ai mult curaj. Curajos, domnul președinte, nu-l vedeți, râde, dar noi îl așteptăm la vot!” a afirmat Olguța Vasilescu vineri seară, într-o intervenție România TV.