Ministrul Meleșcanu a susținut că oamenii din ambasade nu citesc actele normative, atunci când dau o reacție, unul dintre motive fiind că acestea sunt prea stufoase.

”Trebuie să fim mult mai activi în ceea ce privește comunicarea publică și să explicăm de fapt ce conține ordonanța respectivă sau proiectele de lege. (...) Dacă vom fi în măsură să facem acest lucru, eu cred că lucrurile vor intra în normal, până la urmă. În rest, nu am alte comentarii", a declarat, vineri, la Parlament, Teodor Meleșcanu, rugat să comenteze reacțiile internaționale la OUG din 31 ianuarie.

Șeful diplomației a susținut că textele de lege trebuie citite "dincolo de reflectările prin presă".

Întrebat dacă atunci când se dă o reacție, nu se citește un text, Meleșcanu a răspuns: ”De foarte mutle ori se întâmplă și așa, după informațiile pe care le au, nu neapărat din presă numai. Oamenii care lucrează într-o ambasadă culeg informații fie prin contacte personale, fie prin media, fie prin alte mijloace care sunt mai puțin ortodoxe. Și se iau decizii pe aceste cunoștințe ale lor".

Întrebat dacă reacțiile sunt date fără a citi un act normativ ”cap-coadă”, el a spus că ”în majoritatea cazurilor, nu. Să știți că sunt și stuoase”.

Mai multe ambasade au reacționat după aprobarea în guvern a ”ordonanței penalilor”.