Membrii USR, conultați printr-un vot online, au decis ca Dan Barna să rămână președinte al formațiunii.

"Avem rezultatul consultării membrilor asupra poziției mele în calitate de lider al USR. Decizia colegilor noștri este aceea de a continua în această poziție. 75% au decis că nu e cazul să îmi dau demisia. Rezultatele concrete sunt 74.47% au răspuns <<nu>>, iar 24% au răspuns <<da>>. Interpretez acest mesaj și această susținere a colegilor mei prin faptul că trebuie să strângem rândurile, că experiența de la prezidențiale și toată istoria noastră de trei ani ne îndreptățește și ne obligă să continuăm să consolidăm și să construim perspectiva pentru alegerile locale și pentru guvernarea onestă", a declarat Dan Barna, la sediul central al USR. 

+++

Începând de vineri, peste 17.000 de membrii USR au fost chemați să voteze dacă doresc ca Dan Barna să rămână șeful partidului, după ce nu a reușit să ajungă în turul II al prezidențialelor, așa cum își propusese.

Votul de încredere s-a desfășurat online, pe parcursul a cinci zile.

Decizia de a organiza un vot online a fost luată în Biroul Național al USR, la inițiativa lui Dan Barna, după ce mai mulți lideri ai partidului i-au cerut demisia.