Peste 86% dintre membrii USR București vor ca partidul să-l susțină pe Nicușor Dan, în calitate de independent, pentru Primăria Capitalei, potrivit unei consultări interne dată publicității duminică.

„Democrația internă și promovarea competenței sunt două dintre valorile de bază ale USR. În spiritul acestor valori, USR București a derulat o consultare internă în perioada 8-11 octombrie pentru pentru a afla direct de la membrii USR care este soluția pe care o preferă la Capitală. Peste 86% dintre membrii care și-au exprimat o opțiune vor ca partidul să-l susțină pe Nicușor Dan, în calitate de independent, pentru Primăria Bucureștiului”, a anunțat filiala USR București pe pagina sa de Facebook.

Rezultatele consultării au fost următoarele: 86,1% dintre membri îl susțin pe Nicușor Dan, 3,78% pe Dragoș Dragoteanu și 10,12% pe Mihnea Bărbulescu, potrivit sursei citate. În cadrul sondajului și-au exprimat opiniile 741 de membri dintr-un total de 1.917.

Rezultatele consultării vor fi prezentate în Conferința Municipiului București a USR, care are loc duminică și, pornind de aici, va fi discutată strategia politică a filialei în perspectiva alegerilor locale de anul viitor, se mai arată în comunicat.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan le mulțumește membrilor USR București pentru votul de încredere.

„Mulțumesc membrilor USR București pentru votul de încredere. Cu 86% din voturile exprimate, membrii filialei București au votat ca USR să mă susțină la Primăria Capitalei. Imediat după terminarea campaniei pentru prezidențiale, vom începe munca pentru armonizarea proiectelor pentru București. Putem realiza schimbarea pe care toți bucureștenii o așteaptă de prea mult timp. Vom duce împreună până la capăt această campanie așa cum am început-o, cu deschidere și hotărâre, mai puternici ca niciodată. Sunt, alături de voi, București 100%. Suntem echipa de care orașul nostru are nevoie!”, a scris Nicușor Dan. 

USR se va întruni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri, respectiv pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Partenerul de alianță al USR, formațiunea PLUS, îl propune pe Vlad Voiculescu drept candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei.