Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, spune că din cauza lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban, pe care îi numește "aventurieri politici", nu se pot recalcula pensiile și nu se pot absorbi fonduri europene.

"Să vă spun ce pierdeți din cauza lui Iohannis și Orban, doi aventurieri politici, care se dovedesc incapabili să formeze o altă majoritate parlamentară, după ce au dat jos un guvern funcțional. Cel mai grav e că nu se mai pot finanța corespunzător programele de sănătate publică pentru bolnavii de cancer, diabet și boli cardiovasculare", a scris Mihai Fifor pe pagina lui de Facebook.

Fostul ministru mai spune că pensiile nu se vor putea recalcula, nu se mai absordb fonduri europene, iar investițiile în infrastructură nu se vor mai face.

"Nu se pot recalcula pensiile pentru anumiți pensionari și nu se pot majora sumele alocate pentru nevoile personale ale copiilor din centrele de plasament. Nu se pot absorbi fonduri europene, nu se pot face investiții în infrastructură, nu se poate organiza examenul de rezidențiat. Reforma sistemului pentru siguranța cetățeanului a fost oprită", a mai completat Fifor.


De asemenea, el consideră că România poate pierde 4,4 miliarde de dolari pentru că nu are cine să semneze mandatul martorilor Ministerului Mediului în procesul cu Roșia Montană Gold Corporation. În plus, mai explică Fifor, activitatea firmelor de stat din energie este complet „înghețată” înainte de venirea iernii.

"Cam așa arată „România normală” în viziunea lui Iohannis! Asta e țara în care vreți să trăiți?! Puteți opri toată aceasta spirala a caderii cu votul vostru din noiembrie!", a conchis el.