Fostul premier Mihai Tudose a negat posibilitatea intrării Pro România la guvernare, după ce Varujan Vosganian a declarat că ALDE cere opt ministere, dintre care patru sunt pentru Pro România.

"Aflăm de pe toate sursele media că azi la 17:00 faimosul CEX PSD discută, printre altele, solicitarea ALDE de repartizare a unor posturi în Guv Dăncilă.. atât pentru ei (ALDE), cât și pentru PRO România....E noaptea minții... Că ALDE are și așa prea multe față de ceea ce reprezintă... e problema PSD! Dar că a devenit și pețitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult!!! Asta și în condițiile în care Victor Ponta a declarat ieri că NU se pune problema intrării la guvernare în Guv Dăncilă...Așa că, dragă CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!", a scris luni, pe Facebook, Mihai Tudose.

Reacția sa vine după ce purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat vineri că partidul său a propus PSD ca din cei 19 miniștri, patru să aparțină ALDE și patru formațiunii Pro România.

În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele Pro România, Victor Ponta, au discutat despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe, după ce Tăriceanu și Ponta au anunțat miercuri intenția de a forma o alianță.