Ambasadorul României în Marea Britaniei, Dan Mihalache, a afirmat luni la Realitatea TV, că atacurile de sâmbătă noaptea de la Londra l-au pus în situația în care, în loc să își facă "datoria creștinească", să trebuiască se ocupe de celula de criză.

Ambasadorul României la Londra, care se afla în țară, la o nuntă, unde a fost nașul unor prieteni, în momentul atacului de sămbâtă seara de pe London Bridge și Borough Market, s-a plâns, inițial, într-o declarație oferită Gândul.info, că atacul din Marea Britanie "i-a stricat un pic seara".

"Sunt în țară, care e problema? Am fost chiar naș. Eu nu pot să îmi planific nășiile în funcție de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viața. Am comunicat, avem celulă de criză, totul a fost sub control, de altfel cred că m-ați auzit vorbind toată noaptea", aspus Dan Mihalache pentru Gândul.

Ulterior, Mihalache a explicat, într-o intervenție la Realitatea TV, declarațiile făcute anterior, subliniind că nu este important unde se afla, ci faptul că celula de criză înființată după atentate la ambasada pe care o conduce la Londra a funcționat.

 foto: Gândul.info

"Eu cred că suntem încă oameni cu mintea la noi și înțelegem că sunt evenimente personale care se planifică, le-ați avut și dvs, fiecare om. Ce, să stăm cu arma la picior. A fost un eveniment nefericit. Important e nu unde am fost eu, ci că celula de criza a funcționat, am luat caz cu caz, persoanele erau în regula, am verificat si chestiunea cu cei doi arestați, sistemul trebuie să funcționeze", a afirmat acesta.

De altfel, Mihalache a reluat inclusiv ideea că atacul din Londra i-a stricat seara.

"Atunci cand esti naș de cununie și intervin astfel de evenimente se strică sau nu seara? În loc să mă ocup de ce era datoria mea creștinească, m-am ocupat de celula de criză. Să nu exagerăm, să rămânem oameni cu judecată normală", a spus ambasadorul.

"Doamne ajută să nu fie români"

Acestea nu au fost singurele declarații nefericite ale ambasadorului român, Mihalache afirmând, într-una dintre intervențiile telefonice din timpul nopții la televiziunile din România, "Doamne ajută să nu fie români" printre victime.

"Nu au fost identificate victimele din punct de vedere al identității lor și Doamne ajută să nu fie români printre ei. Probabil în cursul zilei vom avea un răspuns, sper care să fie unul fericit", a declarat Mihalache la Digi 24, în noaptea atacului, în jurul orei 6:00.