Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a participat la lansarea candidaturii PSD-istului Aurel Bălășoiu pentru primăria comunei Rociu din Argeș, ocazie cu care aceasta a declarat că este o ”onoare să fiu alături de o echipă frumoasă”.

Bălășoiu e deputat PSD, iar acum doi ani Gorghiu îi cerea demisia pentru că în spațiul public apăruseră acuzații la adresa acestuia. Între timp, dosarul lui Bălășoiu a fost clasat, scrie G4Media.

”Vă spun că echipa PNL în județul Argeș chiar se întărește”, a mai spus Gorghiu la lansare. ”Avem ocazia să fim alături de o formulă care chiar știe administrație. Îi mulțumesc domnului deputat pentru tot istoricul în această comună”, a mai spus ministra Justiției.


Cu doar doi ani în urmă, Alina Gorghiu inițiase o petiție prin care solicita demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălășoiu, în cazul căruia Parchetul instanței supreme se sesizase din oficiu pentru act sexual cu un minor. Petiția online a Alinei Gorghiu era intitulată „Deputatul Aurel Bălășoiu trebuie să plece imediat din Parlamentul României”.

„Fiecare om face ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă dosare penale pentru infracțiunea de viol și acte sexuale cu minori sunt ceva ce greu îți imaginezi legat de un parlamentar. Este o infracțiune oribilă. A fi parlamentar presupune în primul rând să reprezinți un model pentru cetățeni. Nu este cazul deputatului Bălășoiu”, se arăta atunci în petiția lansată de Alina Gorghiu.

La acel moment, deputatul era acuzat de un fals călugăr că ar fi întreținut relații sexuale cu un minor. Bălășoiu a respins acuzațiile, iar parchetul a clasat dosarul după ce falsul călugăr și-a retras plângerea depusă împotriva acestuia.

Aurel Bălășoiu este la primul mandat de parlamentar și a fost primar al comunei argeșene Rociu, funcție câștigată, anul trecut, de către fiul său. Bălășoiu este căsătorit, soția sa fiind educatoare în comuna Rociu.