Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță declasificarea raportului privind intervenția burtală a Jandarmeriei la protestul din 10 august 2018.

UPDATE

Carmen Dan, care se afla în concediu în 10 august 2018, a venit la biroul de la Ministerul de Interne și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12:00, arată Raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, care a fost desecretizat joi, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate dosarului.

Potrivit surselor citate, aceasta a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată.

Din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat, au precizat sursele citate.

Raportul prezintă detaliat misiunile, unitățile efective deplasate în zona Pieței Victoria și desfășurarea evenimentelor pe ore și minute.

Potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea si liderii huliganilor. Această informație nu face parte din raportul desecretizat joi.

Detalii, pe HotNews.ro

****

"Ne-am ținut de cuvânt, promisiunea făcută și de premier, și de mine, stipulată și în programul de guvernare, astăzi s-a împlinit. (...) La nivelul MAI, Comisia înființată la ordinul ministrului a lucrat pentru a analiza oportunitatea și tot ceea ce ține de procedura legală pentru declasificarea raportului din 10 august. De dimineață, am primit ultimul aviz de la instituțiile implicate în această derulare a evenimentelor din 10 august și Comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi, raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată", a anunțat Marcel Vela.

Ministrul a mulțumit instituțiilor care au fost operative în emiterea avizelor pentru declasificare.

De asemenea, raportul declasificat a fost deja trimis la DIICOT.

"DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, un raport care poate fi acum folosit în ancheta penală. Având în vedere că este în derulare, datele sunt la dispoziția DIICOT", a mai explicat ministrul.