Ministru de Interne de aproximativ trei luni de zile, ministrul Cătălin Predoiu a susținut marți, în plenul Camerei Deputaților că, dacă el pleacă acum de la conducerea MAI, lasă ceva în urmă.

Cătălin Predoiu a venit marți, de la ora 16:00, la solicitarea Grupului parlamentar al USR, la "Ora "Guvernului, pentru o dezbatere pe tema  „Cum pregătește Ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile și măsurile ministerului de interne pentru combaterea traficului de droguri”.

"”Ați spun că MAI e distrus, v-am dat cifre și v-am arătat că nu e distrus. Ați spus că eu îl distrug, v-am arătat și v-am demonstrat cu cifre documentabile că nu e distrus. Mâine dacă plec de la MAI sau chiar astăzi, las ceva în urmă: 44 de grupuri de crimă organizată destructurate și sute de kilograme (de droguri - n.r.) confiscate în trei luni de zile. Nu e distrus nimic și continuăm și mai sever dacă vreți", a spus Predoiu.

El a mai spus despre USR că nu este "Uniunea Salvați România, ci Uniunea Distrugeți România", pentru că "atâta aveți în cap".

"Nu este logic, dar distrus este simțul dvs. de logică când veniți să vă frângeți degetele aici pentru lupta anti-drog și propuneți proiect de lege pentru consumul de droguri legal. Distrus e bunul dvs. simț când spuneți că celelalte partide sunt corupte, dar nu suflați o vorbuliță despre cazurie de corupție din partidele dvs.. (...) Anul trecut nu ați făcut decât să împiedicați să ridicăm MCV-ul, ceea ce mi s-a părut lipsă de patriotism", a mai spus Predoiu pe un ton vizibil irascibil.

Ministrul le-a mai transmis celor din USR: "Nu mai cumpără nimeni această retorică în care toți sunt răi și numai dvs. sunteți buni, în care se face numai rău în România până ajungeți dvs. la guvernare, unde ați mai fost duși de urechiușe și de unde ați plecat cu pantalonii murdari, la prima bătălie politică. Sunteți distruși din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat și v-au manipulat din urmă, înțelegeți?".

În replică, liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a spus că Predoiu e "zmeu" în plen, dar se duce la MAI și "va sta culcat în fața purtătorilor de epoleți".

De asemenea, Moșteanu a transmis că ministrul nu a răspuns la nicio întrebare adresată în cadrul dezbaterii, cum ar fi "unde se uitau polițiștii din Constanța de n-au văzut 2 ani de zile niciun drog".