Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a întâlnit vineri cu controversatul Alexandru Cumpănașu, un abonat la contracte cu ministerul pe care-l conduce și la alte instituții ale statului român.

"Discuția a fost pozitivă. Ne-a dat o idee pe care am îmbrățișat-o și este foarte bună - de a face un telefon verde, astfel încât elevii, într-un mod anonim, să aibă curaj să prezinte tot ceea ce se întâmplă în școală și vizavi de fenomenul educațional, și de fenomenul infracțional. Și atunci, acest telefon verde, majoritatea copiilor au telefoane, să poată să îl acceseze. Telefonul verde să fie la Ministerul Afacerilor Interne, în conexiune cu Ministerul Educației. Dacă e pe linie infracțională, nu știu, traficant de droguri, oameni violenți, bătaie în clasă, tot ce înseamnă agresiunea dascălilor față de copii sau a copiilor față de profesori, noi să fim înștiințați în timp operativ. Voi prelua ideea și săptămâna viitoare să găsim soluția să o implementăm”, a declarat Marcel Vela într-o conferință de presă.

Alexandru Cumpănașu a anunțat și el pe Facebook că s-a întâlnit cu Vela.

În decembrie anul trecut, Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Constanța pentru fraudă, după ce ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare atunci când a accesat un post de expert într-un proiect european derulat de SNSPA.

În perioada campaniei electorale, presa a dezvăluit că de-a lungul timpului Cumpănașu a strâns o avere impresionantă din numeroase contracte cu instituții ale statului român.