Ministrul propus al Dezvoltării, Ion Ștefan, s-a remarcat din nou printr-o serie de declarații ieșite din comun.

Întrebat la finalul audierilor cum vede avizul negativ pe care l-a primit, Ion Ștefan a spus: PNL nu are blat cu PSD. Nu-mi doresc un vot pozitiv din partea PSD. PSD-ul pentru mine este o ciumă roșie care nu a făcut și nu va face decât rău României.

El a mai spus că pentru a dezvolta România "trebuie să punem capac la borcanul cu miere".

"Acolo la minister avem multă, multă miere. Există un roi în jurul ministerului și e cam răsturnat stupul", a fost explicația dată de ministrul propus.

În timpul audierilor, Ion Ștefan a fost întrebat de ce în declarația sa de avere apare că are o casă de peste 900 metri pătrați, iar la câteva luni după a publicat o altă declarație de avere în care apare aceeași casă, dar cu puțin peste 500 metri pătrați. El a răspuns că nu a construit casa din "ciuguleala de la PNDL sau din alte ciuguleli, ci din bani munciți".

Întrebat în Comisie de ce nu folosește mecanismul Guvernului privind transparența, menționat și în Strategia Națională Anticorupție, Ion Ștefan a declarat: Vreau să știți că această strategie de... menționată de dvs... de antecorupție... Această strategie națională de antecorupție din cadrul Ministerului este..."