Mircea Dumitru a declarat, vineri, că va semna ordinul de retragere a titlului de doctor fostului premier Victor Ponta, după finalizarea procedurilor legale.

Dumitru a precizat, la conferința de presă de după ceremonia de predare-primire a mandatului de ministru, că Victor Ponta are la dispoziție 10 zile, începând de joi, pentru a contesta decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor.

"În momentul de față vă pot spune că am primit o adresă din partea MENCȘ, a fost transmisă ieri (n.r. - joi), în care ni se aduce la cunoștință — adresa mi-a fost transmisă în calitatea pe care am avut-o până miercuri de rector al Universității București. Eu am transmis CNATDCU solicitarea Universității București de retragere a titlului de doctor. Adresa pe care am primit-o acum de la MENCȘ ne confirmă faptul că votul CNATDCU, luat cu o mare majoritate, este acela de a retrage titlul de doctor domnului Victor Ponta”, a declarat noul ministru.

Mircea Dumitru a explicat că, în cazul în care Ponta va face contestație, CNATDCU trebuie să o evalueze și să dea un verdict final.

”Cu acest verdict, cu avizul Direcției Juridice a ministerului, ministrul Educației în funcție adică eu voi semna ordinul prin care se revocă acest titlu", a subliniat Dumitru.

Consiliul General al CNATDCU a aprobat, pe 30 iunie, raportul Comisiei Tehnice care a stabilit că fostul premier Victor Ponta a plagiat.

Raportul Comisiei Tehnice a fost aprobat cu 34 de voturi "pentru" și o singură abținere.