Grupul deputaților USR l-a invitat luni pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, la "Ora Guvernului" pentru a da explicații pe tema situației aprovizionării cu gaze și energie electrică.

Dezbaterea politică este programată de la ora 16,00 și este intitulată "După 2 ani și jumătate de mandat al ministrului Popescu suntem mai dependenți de gaze rusești. Cum ne asigurăm securitatea aprovizionării cu gaze și energie electrică?", potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al Ministerului Energiei, Virgil Popescu a informat deja Biroul permanent al Camerei Deputaților despre programul său din zilele următoare. Luni, acesta se află la Praga pentru o întâlnire cu oficiali americani pentru a discute despre programul nuclear civil.

Ulterior, printr-un comunicat de presă, USR a transmis că "Virgil Popescu dă din nou bir cu fugiții din Parlament" și îi cere să nu mai fugă de responsabilitatea funcției și să le explice românilor de ce i-a făcut mai dependenți de gazele rusești

USR spune și că este pentru a doua oară când ministrul Energiei refuză să vină în Parlament și să le explice românilor "măsurile lipsite de logică și coerență", ultima fiind OUG de plafonare a prețurilor în funcție de consumul din anul trecut".