Ministrul pentru mediul de afaceri și-a anunțat, joi dimineața, demisia din Guvernul Grindeanu.

”Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtășește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a scris Florin Jianu pe Facebook, adăugând că nu vrea ca decizia lui să fie folosită politic de o parte sau alta.

”E un război pe care nu îl împărtășesc și pe care îl vreau cât mai repede oprit! Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare și care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD și în a căror bună credință și putere de luptă, îmi pun în continuare speranța de a restaura ce poate și trebuie a fi restaurat: Competența și cinstea!!! Mă gândesc la viitorul țării mele, țării noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare și cinste, nu cu impostura și minciuna. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!”, mai scrie Jianu.

Acesta reamintește care sunt cuvintele ”magice” pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE ȘI STABILITATE: ”Acestea trebuie restabilite urgent!!!”.

Enumerând ce a reușit într-o lună din funcția de ministru, Florin Jianu spune că se oprește din activitatea guvernamentală pentru că așa îi dicteaza conștiința, ”iar asta nu este negociabil pentru nimic în lume!!!”.

Declarându-se un tehnocrat, Jianu mărturisește că a pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de guvern (cea de marți seara, când s-a adoptat OUG privind modificarea Codului penal - n.r.).

”Am amânat însă decizia sperând că gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greșit conceptual dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara ,eroarea' și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, își încheie Florin Jianu postarea.