Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat marți seara, la Digi 24, că există un surplus de 150.000 de oameni în administrație și că va proceda la o reducere a personalului din ministerul pe care îl conduce, dar numai după o analiză riguroasă.

Există o evaluare a surplusului de forță de muncă din administrație: sunt 150.000 de oameni. Sunteți de acord cu această evaluare? a fost întrebată Violeta Alexandru.

„Da. Aici erau și cifrele pe care le avem. (...) Nu e vorba de a fi înlocuiți total, parțial, așa, fără nicio analiză. Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puțin, și sunt în plină evaluare în minister - urmând ca în foarte scurtă vreme să le finalizez și pe cele de la Casele Naționale de Pensii, cu ANOFM (Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă n.r), AJOFM, Inspecția Muncii, cu ITM-urile (Inspectoratele Teritoriale de Muncă n.r), respectiv ANPIS (Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială n.r), se întâmplă în paralel, dar am avansat puțin cu situația de la Ministerul Muncii - impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult și nu avem eficiență”, a spus ministrul muncii, la Digi24.

Întrebată ce se va întâmpla cu surplusul de 150.000 de angajați, ministrul a precizat că mai întâi se va face o evaluare riguroasă, iar apoi „în mod evident vor fi niște scăderi”.

„Eu vă spun cinstit că optica acestui cabinet este să se facă o evaluare cât se poate de serioasă. Nu știu dacă o să fie farmacie, dar eu cel puțin mă țin serios de treabă. Nu am răzbunări, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toată rigoarea. Unde este eficiență, unde am nevoie de oameni cu o anumită calificare, încerc să comasez anumite direcții și anumite servicii în care consider că o împreunare a expertizei, de exemplu în partea de statistică și de analiză de date, eu cred că toate deciziile care s-au luat în ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inerțial, s-au luat istoric. Nu a făcut nimeni o analiză în profunzime. (...) Deci vom face o analiză, în mod evident vor fi niște scăderi, dar nu vor fi făcute nici cu răzbunare și nici cu dorința de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a mai spus Violeta Alexandru.