Olguța Vasilescu s-a supărat pe sindicaliștii care avertizau că salariul net va scădea cu 16 procente după transferul contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

„Sindicaliștii să învețe matematică. (...) Domnul Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre, ca și pe cele ale patronatelor. În momentul în care premierul a întrebat, cu subiect și predicat, reprezentanții patronatelor dacă au de gând să scadă salariile, toți au spus că nici gând așa ceva”, a replicat Olguța Vasilescu.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți, printre altele, de măsura autorităților de a transfera contribuțiile de asigurări din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Bogdan Hossu, liderul Confederației Cartel Alfa a anunțat că, prin trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, salariile nete ale angajaților din privat riscă să scadă cu peste 16%.

„Angajatorii nu și-au luat angajamentul ferm că vor crește, iar Guvernul se bazează pe promisiunea și bunele lor intenții. (...)Iadul este pavat de bune intenții”, a spus sindicalistul Bogdan Hossu.