Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat vineri că România va realiza "șase dintre cele patru dosare asumate" la Președinția Consiliului UE.

"Noi ne-am asumat patru mari direcții la Președinția Consiliului UE și, spre satisfacția mea, vom realiza șase din cele patru. Patru deja le-am închis și cu două suplimentare suntem pe acorduri parțiale și anume: pe Fondul European de Ajustare la Globalizare - am obținut, în Consiliul EPSCO de săptămâna trecută, o abordare parțială - nu putem obține abordarea generală totală deoarece cadrul financiar pentru următorul exercițiu bugetar nu este aprobat. În săptămâna aceasta, am realizat un acord parțial și cred că, săptămâna viitoare, vom reuși și închiderea celui de al șaselea dosar și anume pe niște condiții de muncă", a spus Marius Budăi, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, alte trei directive se referă, în principal, la echilibrul dintre viața personală și cea profesională, egalitatea de gen și la scăderea remunerației dintre femei și bărbați.

Ministrul Muncii a subliniat că, la nivel european, diferența de salarizare între femei și bărbați este de 15,6, iar la noi 5,2 %, astfel că România a oferit "consultanță" în această problemă.

"Din acest punct de vedere, nu spun că am dat lecții, dar am dat consultanță. Am să vă spun cu lipsă de modestie că și domnul Juncker și domnul Tusk ne-au felicitat la scenă deschisă pentru ceea ce noi, ca și președinție a Consiliului UE în general - alaltăieri (miercuri - n.r.) am avut un summit tripartit - și s-au referit direct la ministerul Muncii", a mai spus el.