Dan Costescu susține că biletul de tren este mai scump, deoarece călătoria cu acest mijloc de transport este un lux, la fel ca în toate țările civilizate.

UPDATE

Factual.ro a făcut o comparație între prețul unei călătorii cu trenul / avionul / autoturismul pe o distanță de 450 km (distanța dintre București și Cluj-Napoca) în România și prețul aceleiași călătorii în Franța, Germania și Marea Britanie.

Concluzia: Declarația lui Dan Costescu este falsă: "Doar dacă ne uităm la alte trei țări din Europa, călătoria cu trenul nu poate fi considerată un lux în raport cu prețurile celorlalte mijloace de transport și nici în raport cu salariile minime înregistrate în acele state. Mai mult, și în Franța, și în Germania (despre care bănuim că s-ar încadra în definiția țărilor civilizate), trenul este cel mai ieftin mijloc de transport".

+++

"Infrastructura rutieră în România este insuficient dezvoltată și trebuie extinsă cât mai repede. În momentul în care se produce un accident nu se mișcă nicio mașină. Există niste proceduri. Nu numai că nu avem infrastrucutură, dar anumiți conducători auto au o problemă de educatie. Banda de urgență trebuie să rămână liberă pentru a permite echipajelor de urgență să intervină", a declarat, luni, la Realitatea TV, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Întrebat despre varianta călătoriilor cu trenul, ministrul a subliniat, în context, că "trenul este un lux", iar oamenii plătesc mai mult ca să-l aibă.

"Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potrivește cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate țările civilizate este la fel. Trenul este un lux și oamenii plătesc mai mult ca să îl aibă", a spus ministrul.