Mircea Drăghici a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că își va retrage candidatura pentru funcția de ministru al transporturilor, după ce președintele Klaus Iohannis nu a comunicat nimic în legătură cu nominalizarea sa, scrie HotNews.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcția de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă și perseverență, dar și cu sacrificii. Am fost dintotdeauna și voi rămâne un om de echipă și vreau să mulțumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere și susținere”, a scris Drăghici pe Facebook.

El a subliniat că „responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”.

Marți, după o discuție cu liderul PSD Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu și-a anunțat retragerea candidaturii pentru poziția de ministru al dezvoltării și vicepremier, după ce președintele Klaus Iohannis i-a respins, a patra oară, nominalizarea. Totuși, președintele nu a făcut niciun comentariu despre cealaltă nominalizare a premierului, Mircea Drăghici pentru MInisterul Transporturilor.

„Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiții și cu o strategie coerentă și sustenabilă și pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziția colegilor sprijinul și experiența, indiferent de poziția sau funcția în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor și a țării, unde nicio miză personală nu își are locul”, și-a încheiat Drăghii mesajul scris pe Facebook.