Circa 400 de susținători ai unirii demonstrează, marți, la Neptun, unde se desfășoară ședința comună a Guvernelor României și R. Moldova, aceștia solicitând o monedă unică, o politică externă și de apărare comună, precum și interconectare energetică.

Unioniștii solicită celor două Guverne stabilirea unei agende clare privind viitoarea Unire, având în vedere lipsa de sustenabilitate economică și socială a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

"Să nu uităm că am fost despărțiți prin pactul criminal Ribbentrop-Molotov. Cerem anularea consecințelor și reîntregirea pașnică a poporului de pe cele două maluri ale Prutului”, a declarat George Simion, președintele Acțiunea 2012.

"Agenda Unirii până în 2018 trebuie să fie stabilită, iar pașii trebuie făcuți încă din acest moment, al ședinței comune de guvern. Dorim interconectarea energetică între România și Republica Moldova, adoptarea unei monede unice și administrarea ei de către Banca Națională a României, precum și o singură politică externă și de apărare”, a precizat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

George Simion a spus că cei care demonstrează sunt tineri unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, care doresc să fie primiți să discute cu oficialii români și moldoveni.