Apar probleme în Coaliție și chiar în interiorul PSD în legătură cu organizarea mitingului PSD din București anunțat de Codrin Ștefănescu „împotriva statului paralel și ilegitim”, așa cum numește el Justiția din România.

UPDATE Deputatul PSD Adrian Soloman nu va participa la mitingul organizat de partid și spune că și lui Ceaușescu i s-a recomandat să facă un miting.

„Ce înseamnă? Statul paralel îl putem defini fiecare cum dorim, dar vedem că sunt instituții sau persoane care țin să acționeze altfel decât hotărăște poporul prin votul universal, liber exprimat în timpul alegerilor. Eu nu ies în stradă sâmbătă. Cine are de făcut miting, să facă miting. Eu nu o să fiu în stradă sâmbătă pentru că am alte treburi mai importante. Și pe Ceaușescu l-au sfătuit unii să facă miting...”, a declarat Solomon, citat de Agerpres.

***** Știrea inițială

Codrin Ștefănescu a cerut organizarea mitingului și ca replică la protestele #Rezist.

Călin Popescu Tăriceanu nu este, însă de acord cu un astfel de miting.

„Există o anumită tendință de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament în stradă. Eu cred că nu e nevoie de mitinguri de susținere...nu știu. O  să avem o ședință de coaliție și voi afla mai multe și atunci o să pot să fac și comentarii”, a spus președintele Senatului.

Conform Hotnews.ro, nici în rândul membrilor PSD ideea mitingului nu este susținută în unanimitate. Există mai mulți lideri locali care ar fi anunțat că nu vor trimite niciun om la București pentru acest miting.

„Nu voi trimite nici un om la Bucuresti. Lupta împotriva abuzurilor trebuie să aibă loc în Parlament, unde se fac legile, se dezbat cu societatea civilă, cu asociațiile profesionale etc. Ce va transmite PSD cu acest miting, că luptă împotriva justiției?”, a declarat pentru HotNews.ro unul din liderii locali ai partidului. 

Potrivit aceleași publicații, nici premierul Mihai Tudose nu este de acord cu organizarea mitingului anunțat de Codrin Ștefănescu.

"Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, a încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, a celor care (...) încalcă Constituția. Este un miting care arată adevărata majoritate din Romania. Cu acest mesaj au venit președinții din județe", a declarat Stefanescu.