Jurnalistul Moise Guran a anunță că renunță definitiv la jurnalism pentru a se implica în politică, alături de Alianța USR PLUS. Într-o conferință de presă, Moise Guran a precizat că deocamdată nu se înscrie nici în USR, nici în PLUS.

Moise Guran și-a comunicat decizia la Europa FM, prin intermediul unui mesaj.

”Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei. Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate.

Vă dau un exemplu: unui jurnalist îi este interzis să cheme lumea în stradă, la orice fel de proteste, și în special la cele politice, dar ce ar trebui să facă un jurnalist atunci când guvernul amenință prin actele sale însăși existența democrației?

Alt exemplu: unui jurnalist nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulți jurnaliști devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade și rolul presei de câine al democrației este afectat.

Și totuși, eu azi, acum, vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară.Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani”, a anunțat Moise Guran.

Ultima emisiune pe care Moise Guran o va realiza la Europa FM este o întâlnire cu ascultătorii, în direct, joi, de la ora 13:15.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat că rolul lui Moise Guran va fi acela de a coordona campaniile electorale ale Alianței.

Întrebat dacă își dorește să devină parlamentar, Guran a spus că tot timpul i s-a părut plictisitoare viața în Parlament, dar, dacă i se va cere, va candida. El ar candida și la alegerile prezidențiale, în cazul în care i s-ar cere acest lucru.