Președintele ales al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară la România TV că o decizie finală în privința calendarului de dezbatere și votare a moțiunii de cenzură va fi anunțat în cel mult 48 de ore.

"Pana in acest moment am discutat cu marea majoritate a liderilor  formațiunilor politice din Parlament. În maximum 48 de ore sa decidem cum ramane exact cu motiunea de cenzura. Asteptam să incheiem negocierile cu celelalte formatiuni politice. În 48 de ore vom lamuri cum se va proceda", a anunțat Marcel Ciolacu.

Vineri, înainte de Congresul PSD unde a fost aleasă noua conducere, social-democrații au spus că o decizie în privința zilei de vot a moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi anunțată "cel mai probabil marți".

"Ne dorim ca votul să aibă cât de repede cu putință. (...) Se poate face vot până la sfârșitul săptămânii (viitoare - n.r.). Este după trei zile după citire, adică și săptămâna viitoare", a declarat atunci Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD suspendat acum din funcție.

Tot vineri, Ciolacu recunoștea că PSD nu are cele 233 de voturi necesare ca moțiunea de cenzură să treacă, dar se poartă în continuare discuții cu parlamentari.