Senatul și Camera Deputaților s-a reunit, miercuri, în plen, unde a dezbătut și votat moțiunea de cenzură PNL-USR împotriva Guvernului Grindeanu. Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR au hotărât să nu voteze.

update Moțiunea de cenzură a picat. Cabinetul Grindeanu va rămâne la guvernare. Moțiunea avea nevoie de 233 de voturi pentru a putea fi adoptată.

  • Numărul total de parlamentari: 464
  • Parlamentari prezenți: 432
  • Voturi exprimate: 202
  • Voturi anulate: 33
  • Voturi pentru: 161
  • Voturi contra: 8

Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR s-au abținut de la vot.

+++

Camerele Parlamentului s-a reunit pentru a supune la vot moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR împotriva guvernului Grindeanu, în urma mișcărilor de stradă din ultima vreme. 

La începutul ședinței, s-au înregistrat 379 de senatori și deputați, dintr-un total 464 de parlamentari. Pentru ca moțiunea să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi "pentru". Votul este secret cu bile.

PSD și ALDE au anunțat că nu votează. 

Președintele PMP, Traian Băsescu, i-a spus miercuri, la dezbaterea moțiunii de cenzură din plenul reunit, liderului PSD, Liviu Dragnea ”să lase ciocu' mic” știind că are un dosar de abuz în serviciu, social-democratul afirmând că la el nu este cazul de așa ceva, motiv pentru care „se întâmplă ceea ce se întâmplă”, potrivit news.ro.

"Auzeam în dezbatere că dacă ai furat cinci lei trebuie să mergi șapte ani la pușcărie. Nu. Codul penal și rostul legii nu este să te duci în primul rând la pușcărie, ci recupererea pagubei. De ce trebuie să mergem pe ideea că un om trebuie băgat în pușcărie pentru că a făcut o eroare?”, a afirmat Traian Băsescu. Băsescu a criticat condamnarea penală a abuzului în serviciu, anunțând însă că votează moțiunea.

Fostul președinte a mai spus că în România există 2.700 de dosare de abuz în serviciu, în timp ce în toate statele UE există maximum 100.

Călin Popescu Tăriceanu: Rolul liderilor este să nu alimenteze dezbinarea. PSD si ALDE au facut un pas înapoi pentru a nu accentua destabilizarea Romaniei. PNL, USR și presedintele Iohannis, nu. Domnilor din opoziție, românii sunt preocupati de corupție, dar trebuie să vedeți toată corupția, pe cea a instituțiilor de forță o vedeți?

Un partid istoric a fost distrus pentru a face loc USR. PNL a pierdut alegerile cu un scor rusinos. Românii v-au penalizat, vor lideri care să le facă viața mai bună, dar nu vor politiceni care să se faca preș - a mai spus Tăriceanu. 

Kelemen Hunor: Întrebarea reală este dacă există separarea puterilor de stat.
În România e din ce în ce mai greu sa spui că există stat de drept, nu doar din 31 ianuarie.
Dacă legile votate în Parlament nu sunt aplicate și respectate, oare putem vorbi de stat de drept? 

Statul de drept nu exista pentru ca separatia puterilor în stat de ani de zile rămâne o glumă proastă. (Declarațiile pe larg - HotNews.ro)

Moment de râs în Parlamentul României (!) cu Traian Băsescu: Călin Popescu Tăriceanu, în dialog cu Train Băsescu