Conducerea celor două partide din coaliție a finalizat textul moțiunii de cenzură prin care încearcă să-l debarce pe cel pe care tot cele două partide l-au pus în funcția de premier, Sorin Grindeanu. Ședința de plen începe la ora 16:30.

UPDATE 2 Victor Ponta susține că votarea moțiunii de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu ar fi un război atomic PSD-PSD.

"Am vorbit în interiorul grupului din care fac parte și din care, sincer, aș vrea să fac parte și în continuare. Decizia nu-mi aparține doar mie și mulțumesc domnului lider de grup, Marcel Ciolacu, care mi-a dat cuvântul. Am transmis colegilor mei un punct de vedere al meu, ca deputat PSD, fost președinte, fost prim-ministru, dar un punct de vedere pe care îl împărtășește și premierul Grindeanu, și anume: depunerea efectivă a moțiunii de cenzură reprezintă declanșarea unui război atomic între PSD și PSD, din care, cu siguranță, în orice variantă, va pierde PSD și cu siguranță în orice variantă va câștiga președintele Iohannis. Mai este timp, până la depunerea moțiunii, ca doar PSD să aibă de câștigat, printr-un dialog normal între premierul Grindeanu și conducerea PSD", a afirmat Ponta, la ieșirea de la grupul parlamentar.

UPDATE 1 Daniel Constantin, fostul copreședinte al ALDE, alături de Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că este de partea premierului Sorin Grindeanu.

***** Știrea inițială

Moțiunea de cenzură inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva propriului guvern urmează să fie depusă la Parlament, acolo unde este posibil ca unele partide parlamentare să nu participe.

PNL și USR au anunțat deja că nu vor participa.

Surse din coaliție susțin că moțiunea poartă numele „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor”.

Nu este clar dacă va participa și premierul Sorin Grindeanu. Surse apropiate acestuia afirmă că premierul nu va fi prezent în Parlament.

Pe de altă parte, PSD a început racolările de parlamentari din celelalte partide. De altfel, deputatul PMP Octavian Goga a trecut deja la PSD.

Replica PMP nu a întârziat:

„Am luat hotărârea să depunem o plângere penală. Este inadmisibil ca un parlamentar să plece dintr-un partid în altul, tocmai pentru că se folosesc asemenea practici ticăloase. Dacă PSD i-a promis lucrurile pe care ni le-a spus și nouă, este grav. Motivația a fost că i s-a promis soției domniei sale un loc de muncă bine plătit. Este o chestiune care nu mai are nimic cu politica. Este o formă de trafic de influență și primire de foloase necuvenite", a detaliat Eugen Tomac.