Deputații nu mai dezbat și votează în această săptămână moțiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, după o decizie a Biroului permanent în acest sens.

Astfel, dezbaterea și votul au fost reprogramate pe săptămâna viitoare după ce ministrul a transmis o scrisoare prin care spune că nu poate participa la plen deoarece are alt program.

"Vă adresez rugămintea să reprogramați această dezbatere pentru săptămâna 17-21 octombrie, având în vedere faptul că pe parcursul zilei de 11 octombrie sunt angrenat într-o serie de activități cu oficialități străine, iar începând cu ziua de miercuri mă voi afla în Belgia, respectiv Luxemburg, pentru activități în marja Consiliului Uniunii Europene în formatul Justiție și Afaceri Interne (JAI). Menționez faptul că unul dintre evenimentele programate pentru data de 11 octombrie vizează semnarea contractului pentru achiziția de nave multirol de către IGSU", a scris Bode către Camera Deputaților.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a reacționat pe Facebook afirmând că premierul Nicolae Ciucă trebuie să-l demită urgent pe Lucian Bode pentru că este "corupt" și "pune în pericol aderarea la Schengen".

"La 11:30, ministrul Lucian Bode trebuia să răspundă în Parlament pentru licitația trucată cu BMW-urile de la prietenul lui Iohannis. La 08:52, fapt fără precedent, Bode a trimis Parlamentului scrisoare că nu se prezintă pentru că are alt program. Că un ministru corupt fuge de moțiune e treaba lui. Dar să pui în pericol obiectivele strategice ale României e deja foarte grav", a scris Drulă în postare.