Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri Decretul privind acreditarea lui Dan-Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington.

Tot astăzi, președintele a semnat Decretul pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a lui Dan-Andrei Muraru.

El a fost propus pentru funcția de ambasador al României în SUA pe 4 martie și a primit pe 14 aprilie aviz favorabil de la comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Cine e Dan-Andrei Muraru

Din 2014 este consilier prezidențial, șef al Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

În perioada 2012 – 2014 a fost președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

A fost consilier al directorului general al Arhivelor Naționale ale României, București (2007-2009), consilier în cadrul Cancelariei prim-ministrului României (2006–2007), consilier relații externe în cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București – Departamentul Relații Externe și Integrare Europeană (2005-2006).

Este, din 2019, lector universitar doctor în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, București – Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană și cercetător în cadrul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, București.

A beneficiat de numeroase burse de cercetare și a autorat și colaborat la un număr ridicat de studii și publicații.

Cunoaște limbile engleză și franceză.

Născut în 1982

.Nu a mai ocupat funcția de ambasador.

(Sursa: MAE)