Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat duminică, la Focșani, că Dan Nica, propus de PSD pentru funcția de comisar european, nu va ajunge niciodată să preia acest post pentru că are "mari probleme de integritate".

”Nominalizările făcute până acum de Viorica Dăncilă nu vor fi acceptate niciuna...Dan Nica nu va ajunge niciodată comisar european fiindcă are mari probleme de integritate. Tot Parlamentul European l-a văzut încercând să împiedice ridicarea imunității parlamentare în cazul domniei sale când procurorii au cerut anchetarea într-un dosar", a spus, într-o conferință de presă, Siegfried Mureșan, relatează Agerpres.

Mureșan susține că, în această vară, Viorica Dăncilă a fost mai preocupată să devină președinte al PSD și candidat la prezidențiale decât să negocieze o poziție importantă pentru România în viitoarea Comisie Europeană:

"Cât de puțină credibilitate are Guvernul Dăncilă și Viorica Dăncilă însăși la nivel european ați putut vedea în procedura de numire a comisarului european din partea României. Rovana Plumb nu s-a luptat cu nimeni. Ea s-a luptat doar cu lipsa ei de integritate, cu lipsa de competență, cu lipsa de credibilitate și a pierdut...Pentru poziția de comisar european din partea României nu a trebuit să batem pe nimeni. Este o poziție alocată României, o poziție care se cuvine țării noastre. Singurul lucru pe care trebuia să îl facem este să prezentăm un candidat sau o candidată competentă, integră, iar Viorica Dăncilă, astă vară, în loc să negocieze cu Uniunea Europeană o poziție importantă pentru România în viitoarea Comisie Europeană, a fost preocupată să ajungă președinta PSD, a fost preocupată să ajungă candidat al PSD la alegerile prezidențiale și de aceea acest eșec al domniei sale".