Directorul general interimar al CNAIR, Narcis Neaga, a anunțat marți seară că a demisionat din funcție, după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea sa.

"Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A. În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect", a transmis Narcis Neaga printr-un comunicat de presă.

El afirmă că va continua să facă "toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură", indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o va ocupa în viitor.

"Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană", a mai transmis Neaga.

Narcis Neaga mai precizează că a reuști alături de colegii săi să lanseze proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur "vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene".

În închiere, acesta transmite ca cei care vor prelua mandatul său să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție.

+++

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a cerut luni seară revocarea din funcție lui Narcis Neaga, printre nemulțumirile ei fiind și întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect.