Guvernul ar trebui să aibă o strategie și pentru domeniul juridic și cel penal pentru că altfel ministrul justiției poate părea un cavaler singuratic, consideră fostul premier Adrian Năstase

„Guvernul are politici pentru diferite domenii, pentru investiţii, pentru politicile sociale, etc. Guvernul ca atare trebuie să aibă o anumită abordare şi în ceea ce priveşte domeniul juridic şi domeniul penal (...) În mod normal, temele acestea şi principiile ca atare trebuie discutate la nivelul Guvernului, asumate de Guvern ca parte a unei politici care să privească şi chestiunile legate de dimensionarea pedepselor, tipurile de infracţiuni care sunt prioritare. Unele dintre aceste chestiuni ţin de politica în domeniul juridic şi Guvernul nu poate să spună: «Îi dăm mână liberă lui Tudorel Toader», pentru că în felul acesta Tudorel Toader, când are curajul să vină cu astfel de principii, este văzut ca un personaj singular, un cavaler de tipul lui Don Quijote, care se bate cu morile de vânt şi încep alţii să arunce cu pietre în el”, a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier, care consideră că unele dintre propunerile ministrului justiției sunt „absolut corecte”, a adăugat că acele principii trebuie asumate şi să intre în dezbatere publică „cu forţa argumentelor Guvernului”, pentru că nu există două guverne, dintre care unul condus de Tudorel Toader.

„Dar poate că e o strategie mai bună, în care Tudorel Toader testează piaţa pe pielea lui şi după aceea intervine Guvernul”, a mai spus Năstase, potrivit Agerpres.