Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a renunțat la detașasarea în instituția pe care o conduce a Florinei Prisecariu, acuzată de CNSAS că a colaborat cu fosta Securitate și care are și o decizie în acest sens în primă instanță.

Năsui voia să o angajeze ca secretar general al Ministerului Economiei pe Florina Prisăcaru, o funcționară apropiată de fostul ministru PSD al Finanțelor, Eugen Tedorovici.

Informația, publicată de Economica.net și de HotNews.ro a fost recunoscută de ministrul Năsui miercuri seară. Într-o intervenție la Digi24, acesta a spus: „E nevoie de oameni, de persoane care au experiență în administrație. Doamna este director general adjunct acum în Finanțe și ar veni tot pe un post de director general adjunct. E o persoană care și-a demonstrat abilitățile în Ministerul Finanțelor și ar putea să o facă în continuare. Mi-a fost recomandată de oameni care sunt în administrația publică. Eu n-am nici măcar secretar general acum. Avem o problemă de organizare, dar nu mă vait. O să ne descurcăm, o să vină și secretarii de stat. În Ministerul Finanțelor, doamna are un istoric foarte bun.”

Întrebat dacă știa că are o decizie în primă instanță de colaborare cu Securitatea, ministrul Economiei a răspuns: „Am aflat și eu lucrul acesta din discuțiile cu ea, apoi. Și?”

Potrivit documentelor obținute de HotNews.ro, printr-o adresă din data de 19 ianuarie, către premierul Florin Cîțu, ministrul Claudiu Năsui solicită să dispună "măsurile necesare în vederea emiterii deciziei prim-ministrului privind exercitarea cu caracter temporar prin detașare, a funcției publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici de secretar general la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, de către doamna Claudia Florina Prisecaru- funcționar public de conducere, director general adjunct în cadrul Ministerului Finanțelor".

Economica.net scrie că Năsui o voia acum pentru poziția de director general, după ce inițial o propusese ca secretar general, decizie care a generat reacții "adverse" atât în Minister, cât și în coaliția de guvernare.

Joi dimineață, Claudiu Năsui a revenit cu precizări și a anunțat pe Facebook faptul că renunță la detașare.

Redăm integral postarea ministrului:

"Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare.

Ministerul economiei și energiei așa cum este acum se împarte în două ministere. Personalul se va împărți între cele două ministere. O prioritate a zilelor acestea este organizarea ministerului, iar asta în același timp cu deblocarea schemelor de ajutor de stat aflate în derulare.

Unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca. Din punct de vedere administrativ, am ca scop repar multe lucruri în minister. De aceea am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie.

Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată.

Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după", a scris Năsui.